HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2013!!!


HAPPY NEW YEAR 2013!!!
31.12.2012

Ronjan astutus ei valitettavasti onnistunut, joten pentusuunnitelmat siirtyvät tulevaisuuteen.

Ronjas mating was not successfull, so currently we don't have litter plans.

17.12.2012 

Ronja aloitti juoksunsa eilen, ja alamme odottamaan sopivaa ajankohtaa astutukselle.

Ronja started her heat yesterday. Now we're waiting correct timing for mating.

13.12.2012

Tänään huomattiin, että myös Lili on aloittanut juoksunsa. Nyt odotellaan jännityksellä milloin Ronjan juoksut alkaa.

Today also Lili started her heat. Now we are waiting when Ronja starts her heat.
12.12.2012

Ansalla alkoi juoksut.

Ansa started her heat.
09.12.2012

Voittaja 2012 -näyttelyssä Ronja VAL ERI. Tuomari oli portugalilainen Pedro Sanches Delerue. 

Today in Winner 2012 Ronja CH EXL. Judge was Pedro Sanches Delerue from Portugal.

30.11.2012

Eilen Monni ja Helmi kävivät Seinäjoella eläinlääkärissä. Halusimme selvittää syyn Monnin huonoon ruokahaluun. Koska pehmeä ruoka maistui, epäilimme syyn olevan hampaissa. Molempien kissojen hampaat olivat kuitenkin kunnossa, mutta verikokeet ja vatsan ultraus paljastivat Monnin kärsivän munuaisten vajaatoiminnasta. Nyt Monnilla on lääkitys ja ruoka on vaihdettu. Muutaman kuukauden kuluttua käymme kontrollissa tarkistamassa mihin suuntaan veriarvot ovat menneet.

Yesterday it was found that Monni has renal insufficiency.28.11.2012

Posti toi tänään odotetun kirjeen Belgiasta: Ronja on nyt virallisesti Kansainvälinen muotovalio!!!

Ronja is now officially C.I.B - Champion International de Beauté!!!

08.11.2012 

Ronjan silmät peilattiin tänään terveiksi. Kuje-pentueen sivu julkaistu.

Ronja's eyes were examined as clear. Kuje litter -page established.

27.10.2012 

Seinäjoen KV:ssä Lili KÄY ERI KÄK3, Ansa VAL ERI VAK4 ja Ronja VAL ERI VAK2 SA PN2 vara-CACIB. Tuomari kaikille oli ruotsalainen Lilian Jonsson.

Kuje kävi alkuviikosta silmäpeilauksessa, silmät olivat terveet, mutta lääkäri löysi yhden pienen ylimääräisen ripsen (Distichiasis).

 

In Seinäjoki International Dog Show Lili WORK EXL3, Ansa CH EXL4 and Ronja CH EXL2 QC BB2 res-CACIB. Judge was for all our dogs Lilian Jonsson from Sweden.

 

15.10.2012

Viime lauantaina osallistuttiin perinteisille Hulivili-Fireheart -pentutreffeille Jämsän Valkealuomessa. Päivä aloiteltiin Koiviston Riitan vetämillä treeneillä ja ilta jatkui saunomisen ja mukavan yhdessäolon merkeissä. Vuoden aikana menestyneet koirat palkittiin. Sunnuntaiaamuna auton nokka käännettiin kohti Espoota ja käytiin tutustumassa kahteen ihanaan tolleriurokseen Nurmisen Caritan luona (kennel Nauruparran). Ronjan tulevan pentueen isäksi valitsimme 'Kujeen' (FI MVA Nauruparran Ketun Kuje). Silmäpeilauksiin on ajat varattu, ja toivotaan ettei kummankaan silmiin ole tullut muutoksia. Lisätietoja pentueesta tulee 'Pentueet' -sivuille.

Last Saturday we participated to traditional Hulivili-Fireheart -puppy meeting in Jämsä. On Sunday we travel to Espoo to meet two wonderful toller males. The male for the upcoming litter was chosen to be 'Kuje' (FI CH Nauruparran Ketun Kuje). More details about coming litter is coming later.

08.10.2012 

Viime viikonloppu meni taas koiramaisissa touhuissa, tällä kertaa WT:n parissa Oripäässä. Lauantaina oli Suomen Sileäkarvaisten Noutajien järjestämä flättien WT-mestaruus ja sunnuntaina Auran Nuuskut isännöivät koetta samoissa maastoissa. Ansa oli ilmoitettu molempiin kokeisiin.

Lauantain ensimmäinen rasti oli ykkösmarkkeeraus sänkipellolle, matka ehkä noin 30m. Lähetyspaikan edessä oli leveä vesioja. Ansa suoritti rastin helposti. Toinen rasti järjestettiin samalla pellolla. Koira kytkettiin irti ja katsottiin 'draivi', jossa kaksi toimitsijaa ampuivat maahan ja heittivät kaksi damia hakkuuaukean reunaan liikkuen samalla. Draivin loputtua oli pitkä seuruutus draivin suuntaan, jonka jälkeen noudettiin yksi dami. Varmistelin Ansan seuraamista, ja koira pomppasi luovutuksen jälkeen damin perään, muuten koira suoritti tehtävän täydellisesti. Molempien rastien tuomari oli Pauliina Ahola. Lounastauon jälkeen jatkettiin Reima Ronkaisen rasteilla. Neljäs rasti oli ohjaustehtävä metsässä. Maastossa ei ollut mitään selvää linjaa ja maassa oli puita ja risuja ristiin rastiin. Peurojen polku ristesi viistoon ohjauspaikan ohi. Koira kytkettiin irti, ja katsottiin kun toimitsija ampui maahan ja liikkui lähetyspaikasta poispäin. Matka ohjaukselle oli ehkä parikymmentä metriä, ja tässäkin lähetyspaikan edessä oli leveä vesioja. Ansa seurasi toimitsijan liikkeitä tarkkaavaisesti, ja ohjautui damista yli, mutta palasi nopeasti oikealle alueelle ja dami löytyi pian. Luovutuksessa peruutin hieman, ja sain tästä moitteita, kuten myös siitä etten ohjannut riittävän nopeasti koiraa oikealle alueelle. Kolmas ja päivän viimeinen rasti oli ykkösmarkkeeraus hakkuuaukealle. Heittäjä oli lähetyspaikalta reilusti etuvasemmalla, markkeerausmatka oli kolmisenkymmentä metriä. Ansa kävi ensin moikkaamassa heittäjää, mutta meni sitten nopeasti markkeerauspaikalle ja toi damin moitteettomasti perille. Päivän pisteet rastinumeroittain 16+12+16+13=57 ja tulos ALO2.

Sunnuntain koepäivän rastit menivät järjestyksessä rasti 3, rasti 4, rasti 1 ja rasti 2; ensimmäiset rastit tuomaroi Pauliina Ahola ja loput Reima Ronkainen. Aamu alkoi yhdistetyllä markkeeraus- ja ohjaustehtävällä. Lähetyspaikka oli sänkipellolla metsän laidassa ja ykkösmarkkeeraus tuli koirakon vasemmalle puolelle. Markkeeraus jäi muistiin, ja toinen laukaus tuli vastakkaiseen suuntaan; ohjaus oli noin 45 asteen kulmassa markkeeraukseen nähden. Matka ohjaukselle oli todella lyhyt, ehkä 15m; dami oli piilotettu heinien alle kaivonrenkaan viereen. Ansa katsoi molemmat laukaukset tarkkana ja siirryin askeleen ohjaukselle, koira viereen ja dami talteen helposti. Ansa muisti myös markkeerauksen ja tuomari kehui että vain yhden pisteen joutuu vähentämään. Seuraavaksi oli vuorossa yhdistetty draivi ja ykkösmarkkeeraus. Koira kytkettiin irti ja katsottiin draivi, jossa kaksi toimitsijaa ampuivat maahan liikkuessaan hakkuuaukean reunassa. Sitten takaa kuului ränkätystä, käännyttiin 180 astetta, laukaus ja pitkä markkeeraus. Ansa nouti markkeerauksen suoraviivaisesti ja varmistelin draiville lähetystä, mutta sieltäkin dami nopeasti pois. Tämän jälkeen siirryttiin suoraan seuraavalle tehtävälle, joka oli ykkösmarkkeeraus heinäpellolle. Kikkana tähän oli riviin laitetut heinäpaalit, jonka taakse markkeeraus tuli, ja jotka koiran tuli ylittää mennen tullen. Paalien kohdalla pellon reuna kaareutui oikealle ja siihen oli jätetty  koiran mentävä aukko. Heitto tuli tämän kulman takaa piilosta pajujen takaa. Lisäksi aukon kohdalla meni peurojen käyttämä polku. Ansa näki markkeerauksen hyvin, mutta kaarsi heti paalirivin oikealta puolelta näkymättömiin. Jouduin kutsumaan Ansan takaisin ja yritin ohjata sitä oikealle alueelle, mutta Ansa palasi viereen. Sain lähettää koiran markkeeraukselle uudelleen vaikka tämä pudotti rasti pisteet puoleen. Ansa suoritti tehtävän helposti, kiertäen paalit vasemmalta puolelta. Päivän viimeinen rasti oli vesimarkkeeraus, jossa heitto tuli tulvivan puron vastarannalle vesirajaan. Heittäjä oli vastarannalla. Ansa lähti noutoon vauhdikkaasti, mutta etsi ylityspaikkaa sahaten rantaa edestakaisin. Lopulta kuitenkin lähti uimaan, löysi damin helposti ja palautus suoraviivaisesti. Valitettavasti veteen menon empiminen rokotti pisteitä. Päivän pisteet rastinumeroittain 8+10+19+16=53 ja tulos ALO2.

Ansan ja Lilin sisko Sumu (Blackleader's Hall Of Fame) starttasi myös viikonlopun kokeissa ja sai molempina päivinä ALO1 tuloksen.

On weekend Ansa got 2nd prize in novice class twice in Working Test in Oripää. Judges were Pauliina Ahola and Reima Ronkainen.

15.09.2012

Tänään Hattulan nomekokeissa Ansa ALO2, Lili ALO3 ja Ronja ALO0. Tuomari oli Tobina Nyman.

Koe alkoi seuraamisella tietä pitkin, seuraamisen aikana ammuttiin laukaus maaohjaukselle. Metsässä ei ollut mitään maaston muokkaamaa linjaa, koira piti vain saada menemään risujen ja puiden välistä riistalle. Matka oli ehkä 20m ja riistana varis. Tämän jälkeen seuruutus tien yli rantaan, siellä odotti kakkosmarkkeeraus veteen. Ensimmäinen heitto tuli veneen oikealle puolelle pitkään heinikkoon ja toinen vasemmalle. Jälkimmäiselle riistalle edetessään koira joutui pomppimaan matalassa vedessä ja vedessä kasvoi jotain matalaa heinää johon koira jäi vähän kiinni. Markkeeraus oli haastava kaikille koirille; kukaan näkemistämme ei noutanut riistoja suoraviivaisesti, ja moni koira unohti ensimmäisen heiton kokonaan. Markkeerausten jälkeen siirtyminen hakualuelle, haussa oli kuusi riistaa: vedessä kolme lokkia ja maalla kaksi varista ja kani. Lähetyspaikka oli rantaviivan suuntaisesti, ranta oli matalaa hiekkarantaa ja riistat oli korkeassa heinikossa. Metsä alkoi heti rantaviivan tuntumassa, eikä koiraa nähnyt maahaussa ollenkaan.

Ronja starttasi koiristamme ensin. Ohjaus meni mallikkaasti, ja haki jälkimmäisen markkeerauksen mutta ei muistanut ensimmäistä ollenkaan. Hausta Ronja toi variksen, mutta sitten hakuinto loppui täysin. Jari keskeytti kokeen, mutta tuomari oli jo nollan ehtinyt kirjoittaa pöytäkirjaan.

Ansa oli vuorossa numerolla 8. Ohjaukselle lähtiessä koira pomppasi oikealle, mutta korjasi suunnan ja eteni puolihaulla riistalle helposti. Markkeerauksista koira toi jälkimmäisen heiton, mutta ei mitään muistikuvaa toisesta. Haku oli loistavaa, Ansa tyhjensi hakuruudun helposti.

Lili oli päivän viimeinen koira. Ohjaus meni puolihaulla kuten Ansalla, mutta riista löytyi nopeasti. Lili löysi myös molemmat markkeeraukset, mutta suoritus muistutti enemmän hakua kuin markkeeraustehtävää. Hakuruudussa Lili teki erinomaista työtä. Valitettavasti Lili pudotti kaikki palauttamansa riistat ohjaajan jalkoihin, ja tämä laski palkintosijaa.

Samassa kokeessa starttasi myös Ansan ja Lilin sisko Sumu (Blackleader's Hall Of Fame), joka sai hienosti ALO2 tuloksen.

Today in Hattula field trial (cold game) Ansa 2nd prize, Lili 3rd prize and Ronja no result from novice class. Judge was Tobina Nyman.

08.09.2012 

Tänään Äänekosken ryhmänäyttelyssä Lili KÄY EH KÄK3 ja Ansa VAL ERI VAK2. Tuomari oli Harto Stockmari.

Today in Äänekoski Group Show Lili WORK VG3 and Ansa CH EXL2. Judge was Harto Stockmari.

03.09.2012

Viikonloppu sujui mukavasti Flattimestaruudessa. Tänä vuonna mestaruus järjestettiin Kemiönsaarella, ja vain Ansa oli tällä kertaa ilmoitettu kisaamaan. Lauantaiaamu alkoi näyttelyosuudella, jossa Ansa pääsi seitsemän parhaan joukkoon ennen kuin käteltiin pois. Flättejä oli yhteensä 20, joten hieno sijoitus, mutta valitettavasti siitä ei saanut kuin yhden pisteen. Näyttelyosuuden tuomari oli Heli Siikonen. Koe alkoi kakkosmarkkeerauksella heinäsaarekkeeseen. Saareke oli noin parinkymmenen metrin päästä rannasta, ja oli leveimmältä kohdalta ehkä noin 5 metriä, ja pituudeltaan noin 20 metriä. Ensimmäinen heitto tuli saarekkeen oikeaan laitaan, sitten vene lipui hitaasti saarekkeen vasempaan laitaan ja toinen heitto tuli saarekkeen taakse veteen. Seuraavaksi oli pitkähkö vesiohjaus yhteen markkeeraussaarekkeen oikealla puolella olevista kaislatuppaista. Rannassa oli ensin harvaa kaislikkoa, sitten avovettä. Lopuksi oli vielä haku; hakualueen vesiosuus alkoi heti markkeeraussaarekkeen vasemmalta puolelta. Riistoina oli kolme lokkia ja maalla varis ja fasaani. Ansa lähti suoraviivaisesti noutamaan jälkimmäista markkeerausta, ja tuomari sanoikin että onkohan tässä ensimmäinen koira joka tekee markkeerauksen 'oikein'. Ehdin vastaamaan että toivottavasti, koska muuten unohtaa jälkimmäisen heiton. Samalla koira kääntyikin ensimmäiseksi heitetyn lokin puolelle, ja palautti sen hyvin. Toista markkeerausta koira ei muistanut niinkuin arvelinkin. Tämän jälkeen vesiohjaus epäonnistui ja koe päättyi siihen. Tulos ALO0, tuomarina oli Antti Nurmi.

On weekend Ansa participated to Flat Coated Retriever's Championship in Kemiönsaari. Ansa did not receive any additional points from show part as being 7th dog. Show was judged by Heli Siikonen. Result from field trial (cold game) part was ALO0, judge was Antti Nurmi.

25.08.2012

Ansa starttasi Kuortaneen nome-kokeessa aamun ensimmäisenä koirana. Koe alkoi pitkällä ykkösmarkkeerauksella veneestä kaislikkoon. Tämän jälkeen hakua, hausta riitti yksi riista tässä vaiheessa. Hakualuella oli maalla kani ja kaksi varista, ja veneellä oli heitetty kaksi lokkia kosteikolle. Sitten oli markkeeraus hakualueen vastakkaiseen suuntaan maalle rantakaislikkoon. Matka ei ollut pitkä, mutta pajukon takia koira näki heitosta vain osan. Sitten vesiohjaus; lokki oli samassa suunnassa kuin ensimmäinen markkeeraus, mutta hieman lähempänä. Tämän jälkeen loppu hausta. Ansa suoritti ensimmäisen markkeerauksen helposti, ja hausta tuli melko pian varis. Toiselle markkeeraukselle joutui lähettämään kahdesti, mutta sieltäkin tuli riista talteen. Ohjaukselle koira lähti reippaasti, ja olisi melko pian saanut käryn riistasta, mutta koira palasi takaisin eikä lähtenyt millään hakemaan sitä uudelleen. Haku oli taas nihkeää, mutta koira toi ruudusta kanin ja toisen variksen. Tuloksena ALO3, tuomarina Timo Väisänen.

Ronja oli tänään Jämsässä tollerinomessa. Koe alkoi kakkosmarkkeerauksella; ensimmäinen riista tuli avoveteen ja toinen rantaheinikkoon. Tämän jälkeen oli lyhyt maa-ohjaus ojalinjaa pitkin, riista oli risteävän veto-ojan takana. Lopuksi oli laaja haku, riistoina maalla kaksi varista ja fasaani, vesialueella kolme lokkia. Ronja haki ensimmäisen markkeerausriistan melko hyvin, mutta unohti täysin toisen. Ohjaukselle eteni hyvin ristävälle ojalle asti, mutta tarvitsi apua ojan ylitykseen. Lopulta kun tuli riistalle, ei suostunut ottamaan lokkia. Tulos siis ALO0, tuomarina Mika Lappalainen.

Today in Kuortane field trial (cold game) Ansa got 3rd place in novice class. Judge was Timo Väisänen. Ronja started in field trial (cold game) in Jämsä with no result. Judge was Mika Lappalainen. 

11.08.2012

Lilin sertin metsästys jatkui Lapuan ryhmänäyttelyssä. Odotukset oli korkealla, koska vain kuusi flättiä oli ilmoitettu, ja tuomari Leila Kärkäs oli jo Tuurin KR:ssä Lilin arvostellut erinomaiseksi. Hienostihan Lilillä menikin, tuloksena KÄY ERI KÄK1 SA PN3 vara-SERT!!! Ansaa ei nyt kehän kiertäminen kiinnostanut, mutta tuloksena silti VAL ERI VAK2 SA PN4. Aamupäivällä Ronja VAL ERI VAK1 SA PN2; PN1 oli Ronjan isän äiti, 15-vuotias Jade (Tollerbay Jade Mirage). Tollereiden tuomari oli Pia Itkonen.

In Lapua Group Show Lili WORK EXL1 QC BB3 res-CAC and Ansa CH EXL2 QC BB4. Judge was Leila Kärkäs. Ronja CH EXL1 QC BB2, judge was Pia Itkonen.

29.07.2012 

Loistava viikonloppu!!! Ronja sai molemina päivinä CACIB:n ja näin ollen voidaan hakea Ronjalle C.I.B:ä!!! Lauantaina Mikkelin KV:ssä Lili KÄY ERI KÄK1, Ansa VAL ERI VAK3 ja Ronja VAL ERI VAK1 SA PN1 CACIB VSP. Ronjan sisko Emma (Hulivilin Take Steps) oli hienosti PN2 SERT vara-CACIB. Tuomarina kaikille oli Paula Rekiranta. Sunnuntaina Porin KV:ssä Ronjalle sama tulos kuin eilen; VAL ERI VAK1 SA PN1 CACIB VSP, Lili KÄY ERI KÄK2 ja Ansa VAL ERI VAK4. Tuomarina kaikille oli irlantilainen Vincent O'Brien.

What a great weekend!!! Ronja got two CACIBs and so we can apply C.I.B for her!!! On Saturday in Mikkeli International Dog Show Lili WORL EXL1, Ansa CH EXL3 and Ronja CH EXL1 QC BB1 CACIB BOS. Ronja's sister Emma (Hulivilin Take Steps) was BB2 SERT res-CACIB. Judge for all our dogs was Paula Rekiranta. On Sunday in Pori International Dog Show Ronja got same results as yesterday; CH EXL1 QC BB1 CACIB BOS, Lili WORK EXL2 and Ansa CH EXL4. Judge for all our dogs was Vincent O'Brien from Ireland.

Mikkeli KV: VSP Ronja & ROP Ramon (Fireheart Kid Sundance) Kuva: Henna Mölsä

Pori KV: ROP Nemo (Hedera's Aurora Australis) & VSP Ronja Kuva: Elisa Aalto

22.07.2012 

Laihian nomekokeessa Ronja ALO0 ja Ansa ALO3! Tuomarina oli Ossi Kähärä. Koe alkoi hieman erikoisesti siirtymällä koiran kanssa veneellä lammen toiselle puolelle. Ensimmäisenä tehtävänä oli ykkösmarkkeeraus veteen, koiran hakiessa tätä ammuttiin ja heitettiin samasta paikkaa toinen lokki rantaheinikkoon piiloon. Sitten hausta otettiin yksi tai kaksi riistaa ja siirryttiin ohjaustehtävään. Hakualue oli pitkä ja syvä, pääosin kuivalla maalla ja riistoina oli neljä varista ja jättimäisen suuri kani. Ohjaus oli keskelle lampea lumpeikkon, matka noin 30m. Ohjauksen jälkeen siirryttiin takaisin hakuun. Haun lähetyspaikalle siirryttäessä ammuttiin motivointilaukaus markkeerauspaikalta. Moni koira otti tämän enemmänkin häiriölaukauksena, ja kävivät tarkistamassa markkeerauspaikan, joka oli siis hakualueen vieressä. Ronja oli tuloksessa kiinni vielä ohjauksen jälkeen, mutta sitten koe keskeytyi tuttuun tyyliin taas kaniin; Ronja toi sen parinkymmenen metrin päähän ohjaajasta, mutta sitten kani jäi siihen, eikä kehoituksista huolimatta tuonut riistaa perille asti. Ansa haki ensimmäisen markkeerauksen suoraviivaisesti, toisen markkeerauksen toisella lähetyksellä ja teki loistavan linjan. Haku oli nihkeää, mutta ruudusta tuli kuitenkin riittävä määrä riistaa, kolme varista ja kani.

Today in Laihia field trial (cold game) Ronja no result and Ansa 3rd prize in novice class! Judge was Ossi Kähärä.

08.07.2012 

Oranssien ruusukkeiden päivä... Tänään Kokkolan KV-näyttelyssä Lili KÄY ERI KÄK1, Ansa VAL ERI VAK2 SA PN2 vara-CACIB ja Ronja VAL ERI VAK1 SA PN2 vara-CACIB. Flättien tuomari oli Lena Stålhandske Ruotsista ja tollereilla Tapio Eerola.

Day with orange rosettes... Today in Kokkola International Dog Show Lili WORK EXL1, Ansa CH EXL2 QC BB2 res-CACIB and Ronja CH EXL1 QC BB2 res-CACIB. Judge for flat coated retrievers was Lena Stålhandske from Sweden and for tollers Tapio Eerola.

02.07.2012

Lauantaina kävimme ensimmäistä kertaa näyttelyssä Ruotsissa, Jällivaaran KV:ssä. Sateisessa säässä koirat tuomaroi kyproslainen Denis Kuzelj. Tulokset: Lili AVO EH AVK3, Ansa VAL ERI VAK3 ja Ronja VAL ERI VAK4. Sunnuntaina vuorossa oli Rovaniemen KV ja huikein tuloksin: Lili AVO ERI AVK3, Ansa VAL ERI VAK4 ja Ronja VAL ERI VAK1 SA PN3 vara-CACIB!!! Flättien tuomari oli irlantilainen Rita Maccarry Beattie ja tollereilla Harry Tast.

On Saturday we participated first time in dog show in Sweden, in Gällivare International Dog Show. In rainy wheater judging was done by Denis Kuzelj from Cypern. Results: Lili OPEN VG3, Ansa CH EXL3 and Ronja CH EXL4. On Sunday we were in Rovaniemi International Dog Show with great results: Lili OPEN EXL3, Ansa CH EXL4 and Ronja CH EXL1 QC BB3 res-CACIB!!! Judge for flat coated retrievers was Rita Maccarry Beattie from Ireland and for tollers Harry Tast.

 

17.06.2012

Viikonloppu sujui perinteisesti Evijärvellä nome-kokeissa talkoillessa. Ronja starttasi lauantaina aamun ensimmäisenä koirana. Koe alkoi ykkösmarkkeerauksella pieneen heinäsaarekkeeseen, sitten pieni siirtymä ja kakkosmarkkeeraus. Toinen lokki tuli avoveteen ja toinen heinäpuskan taakse. Sitten tuli motivointilaukaus haulikolla veteen, ohjauslokki oli samassa saarekkeessa kuin ykkösmarkkeeraus. Tämän jälkeen oli haku. Haussa oli kaksi lokkia, kani ja kaksi varista, maasto oli vaihtelevaa. Koe sujui hyvin hakuun asti, toista varista palauttaessa Ronja törmäsi kaniin, pudotti linnun ja haisteli kania hetken aikaa. Vaikka Ronja toi variksen, tuomari tulkitsi tilanteen noudon keskeyttämiseksi ja nollahan siitä tuli. Tuomarina Vesa Hietikko.

We spent traditional weekend in Evijärvi field trial (cold came). Ronja started on Saturday with no result. Judge was Vesa Hietikko.

 

10.06.2012

Tuurin Miljoona Koira -näyttelyssä Lili AVO ERI AVK1. Tuomari Leila Kärkäs. Lisäksi kuultiin iloisia uutisia Riikasta, Ansan ja Lilin isä Lucasta (Heilurihännän Kiss Of Gold) tuli tänään C.I.B!

Today in Tuuri Miljoona Koira show Lili OPEN EXL1. Judge was Leila Kärkäs. We also heard very happy news from Riga, as Ansa's and Lili's father Luca (Heilurihännän Kiss Of Gold) became C.I.B!

 

 

03.06.2012

Lili suoritti tänään noutajien taipumuskokeen hyväksytysti läpi Laukaassa! Tuomari oli Petri Hokkanen.

Lili passed retriever ability test today in Laukaa! Judge was Petri Hokkanen.

26.05.2012

Tänään avattiin vuoden nome-kausi aurinkoisessa Närpiössä. Koe ei sujunut ihan odotusten mukaan, koska sekä Ronjalta että Ansalta jäi tulokset saamatta. Tuomari oli Jyry Tuominen. Koe alkoi pitkällä ykkösmarkkeerauksella, tämän jälkeen siirymä rantaan, motivointilaukaus ilmaan ja ohjaus pieneen kalliosaarekkeeseen. Sitten siirryttiin hakualueelle, joka tällä kertaa ei ollut syvä, mutta leveä. Lopuksi oli vielä pieni siirtymä ja kakkosmarkkeeraus. Ensimmäinen heitto tuli hieman ohjaussaarekkeen oikealle puolelle kivien taakse piiloon ja jälkimmäinen ohjaussaarekkeen vasemmalle puolelle avoveteen. Tämä kakkonen oli vaikea, sen suoritti vain kolme koiraa. Ronja suoritti hyvin ykkösmarkkeerauksen ja linjan, mutta hausta ei tullut muutakuin kaksi riistaa, eikä kakkosmarkkeerauksesta muistanut ensimmäistä heittoa. Ansa teki hyvän ykkösen, mutta ei ohjaustehtävää. Haku oli kyselevää, mutta sai kuitenkin riittävän määrään riistaa, neljä kappaletta. Viimeisestä tehtävästä koira toi vain viimeksi heitetyn lokin.

Today we started our field trial (cold game) season in sunny Närpiö. Received results were not as we expected, as both Ronja and Ansa did not receive result at all. Judge was Jyry Tuominen. 

 

13.05.2012

Ronja sai tänään täyspäisen koiran paperit luonnetestissä Vesangalla. Tulos +140 pistettä ja laukausvarma. Tuomareina olivat Reijo Hynynen ja Wilhelmiina Virolainen. Testin arvostelu:

Toimintakyky:           +1 Kohtuullinen

Terävyys:                 +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu:           +1 Pieni

Taisteluhalu:             +2 Kohtuullinen

Hermorakenne:         +1 Hieman rauhaton

Temperamentti:        +1 Erittäin vilkas

Kovuus:                   +1 Hieman pehmeä

Luoksepäästävyys:     +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukauspelottomuus: +++ Laukausvarma

 

Today in mental test in Vesanka Ronja got +140 points. Judges were Reijo Hynynen and Wilhelmiina Virolainen.

 

04.05.2012

Ansa on nyt virallisesti Suomen Muotovalio. Siinä olikin hyvät uutiset tällä kertaa, koska kaikki koirat ovat parhaillaan kennelyskässä. Kuvittelimme olevamme turvassa tältä taudilta, koska otimme koirille ylimääräisen rokotteen kennelyskää varten, mutta näin vain kävi. Lili on lääkekuurilla, mutta toivottavasti Ansa ja Ronja välttyvät lääkitykseltä. Lilin osallistuminen huomiseen Kauhavan ryhmänäyttelyyn ja Vimpelin taipumuskokeeseen on peruttu. Ansa on ilmoitettu Tampereen KV-näyttelyyn 12.05. ja Ronja on ilmoitettu luonnetestiin Vesangalle 13.05., eli meillä on vielä pienet mahdollisuudet osallistua näihin, mikäli ovat huomisen jälkeen oireettomia. Muuten toukokuun suunnitelmat koekäynneistä on nyt unohdettu. Harmin paikka, mutta toisaalta kunnon lepo tekee kaikille hyvää huhtikuun reissaamisen jälkeen.  

Ansa is now officially FI CH. This is all for good news now, due to all dogs are in kennel cough. We tought that we are safe for that, as we took additional vaccination against kennel cough in winter. Lili is on medication, but hopefully that won't be needed to Ansa and Ronja. Lili was suppose to participate tomorrow Group Show in Kauhava and retriever ability test in Vimpeli, but those are now cancelled. Ansa is entered to Tampere International Dog Show on 12.05. and Ronja is entered to mental test in Vesanka 13.05., so we still have small chances to participate to these, if dogs are fine after tomorrow. Otherwise all plans in May are now forgotten. Is is shame, but good rest is just fine for all, as we travel so lot on April time. 

 

29.04.2012

Niin lähellä, niin kaukana... Tänään Lahden KV-näyttelyssä Ronja PN3 ja vara-CACIB!!! Ennakko-odotuksia näyttelypäivälle ei paljon ollut, koska tollereita oli ilmoitettu hurjat 37kpl, joista narttuja 19. Ronjan tulos VAL ERI VAK2 SA PN3 vara-CACIB. Tuomari oli itävaltalainen Marie-Luise Doppelreiter. Aamu aloitettiin kuitenkin flättikehästä; Lili tänään AVO EH AVK2 ja Ansa hienosti kuuden parhaan joukossa; tulos KÄY ERI KÄK2 SA. Flättien tuomarina oli Leni Finne.


So close, so far... Today in Lahti International Dog Show Ronja BB3 and res-CACIB!!! We did not have much expectations as totally 37 tollers were enrolled, 19 bitches. Ronja's result was CH EXL2 QC BB3 res-CACIB. Judge was Marie-Luise Doppelreiter from Austria. Morning begun with flat coated retrivers, today Lili OPEN VG2 and Ansa was in group of six best females; result was WORK EXL2 QC. Judge for flat coated retrievers was Leni Finne.

28.04.2012 

Tänään Teerijärven ryhmänäyttelyssä Lili sai ensimmäisen sertinsä!!! Tulokset Lili AVO ERI AVK1 SA PN2 SERT ja Ansa VAL ERI VAK1 SA PN1 VSP. Tuomarina oli ruotsalainen Karl-Erik Johansson.

Today in Teerijärvi group show Lili got her first certificate!!! Results Lili OPEN EXL1 QC BB2 CAC and Ansa CH EXL1 QC BB1 BOS. Judge was Karl-Erik Johansson from Sweden.

Janne & Sumu, Miia & Häjy ja Katja & Ansa

22.04.2012

Viikonloppu kului WT-kokeissa Seinäjoella. Ronja ja Ansa starttasivat lauantaina ja sunnuntaina talkoiltiin samoissa maisemissa Nivalan Noutajien järjestämissä kokeissa.

Lauantain ensimmäinen rasti oli ykkösmarkkeeraus ja koiran palauttaessa tätä samaan kohtaan laitettiin ohjaus. Rasti oli pellolla ja markkeeraus tuli pellolle metsän laitaan, noutaessa koiran piti ylittää vinottain pari pientä ojaa. Ronja siirsi takapuoltaan hieman laukauksen ja heiton aikana ja rasti nollaantui jo siinä. Ronja ei markkeerannut heittoa ollenkaan, vaan paahtoi metsään ja etsi damia sieltä. Lopulta koira saatiin oikealle alueelle ja dami saatiin talteen. Ohjaukselta Ronja juoksi taas suoraan metsään ja ohjausdami jäi löytymättä. Ansa markkeerasi heiton hienosti ja meni suoraviivaisesti damille, mutta mietti ylösottoa hetken ennenkuin palautti damin. Ohjaus meni nappiin.

Toinen rasti oli samalla pellolla. Ensin oli pätkä seuraamista metsän laidassa, tämän jälkeen laukaus edestä ja markkeeraus taimikkoon. Heittäjä oli piilossa ojan takana metsässä koiran vasemmalla puolella ja heitto tuli ojalinjan suuntaisesti eteenpäin. Koska oja oli täynnä vettä, Ronja etsi hetken sopivaa ylityspaikkaa ja damin löytäminen vei jonkin aikaa. Ansa sai damin ylös toisella lähetyksellä.

Tämän jälkeen oli lounastauko ja koirat saivat huilata autossa hetken. Kolmas rasti oli eri pellolla, markkeeraus tuli metsään. Ronja liikahti hieman taas laukauksen ja heiton aikana ja nollasi rastin. Dami löytyi kuitenkin nopeasti. Ansa suoritti tämän rasti helposti.

Neljäs rasti tehtiin heti kolmosen jälkeen. Koira kytkettiin ja siirtymisen aikana tuli laukaus ja viimeisenä tehtävänä oli parinkymmenen metrin ohjaus ojalinjan suuntaisesti. Ronja pomppasi heti ojan toiselle puolelle ja löysi damin toisella lähetyksellä. Myös Ansa vaati toisen lähetyksen, mutta dami saatiin talteen.

Ronjalle tulokseksi ALO0 (0+10+0+11=21) ja Ansalle hienosti ALO2 (15+8+18+11=52). Ansan sisko Sumu (Blackleader's Hall Of Fame) ja veli Häjy (Blackleader's HoleInOne) saivat molemmat ALO1 tulokset. Tuomari oli Vesa Hietikko.

In Working Test in Seinäjoki Ronja no result and Ansa 2nd prize in novice class. Judge was Vesa Hietikko. 

14.04.2012 

Vaasan KV-näyttelyssä Ronja VAL ERI VAK2 SA PN3, Lili AVO EH AVK2 ja Ansa KÄY ERI KÄK1. Tuomari oli ruotsalainen Siv Sandö.

In Vaasa International Dog Show Ronja CH EXL2 QC BB3, Lili OPEN VG2 and Ansa WORK EXL1. Judge was Siv Sandö from Sweden.

09.04.2012 

Ruoveden ryhmänäyttelyssä Ronja VAL ERI VAK1 SA, Lili AVO ERI1 SA ja Ansa KÄY EH2. Tuomarina kaikille oli Kirsi Nieminen. Lili ja Ansa osallistuivat myös Blackleader's kasvattajaryhmään Häjyn (Blackleader's HoleInOne) ja Sumun (Blackleader's Hall Of Fame) kanssa. Kasvattajaryhmä oli ainoana esitettävänä ROP-kasvattaja ja päivän päätteeksi loppukehissä hienosti BIS-4!

In Ruovesi Group Show Ronja CH EXL1 QC, Lili OPEN EXL1 QC and Ansa WORK VG2. Judge for all our dogs was Kirsi Nieminen. Lili and Ansa participated also to Blackleader's breeder class, which was first BOB-breeder and finally BIS-4!

01.04.2012

Ansa valioitui tänään Korpilahden ryhmänäyttelyssä!!! Ansa KÄY ERI KÄK1 SA PN1 SERT VSP ja Lili hienosti AVO ERI1. Ansan arvostelu: 'Erinomaiset mittasuhteet. Vahva, hyvälinjainen pää. Hyvät korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Niukka eturinta ja kulmaukset edessä. Vahva luusto. Hyvät käpälät. Liikkeessä häntä nousee hieman. Tehokkaat liikkeet. Hyvä turkki.' Tuomari oli Satu Ylä-Mononen.

Ansa became FI CH today in Korpilahti Group Show!!! Ansa WORK EXL1 QC BB1 CAC BOS and Lili OPEN EXL1. Judge was Satu Ylä-Mononen.

03.03.2012 

Kouvolan ryhmänäyttelyssä Lili AVO EH AVK1 ja Ansa KÄY EH KÄK1. Tuomari oli Paula Rekiranta.

In Kouvola Group Show Lili OPEN VG1 and Ansa WORK VG1. Judge was Paula Rekiranta.

 

28.02.2012 

Posti toi tänään Ronjan Viron Muotovalio kunniakirjan ja ruusukkeen!

Today we received Ronja's diploma for Estonian Champion and rosette!

14.02.2012 

Viikonloppuna osallistuttiin Tallinna Winter Cup kansainväliseen näyttelyyn. Lili AVO ERI AVK1 PN3 SERT, Ansa KÄY ERI KÄK1 PN4 ja Ronja VAL ERI VAK1 PN1 SERT CACIB ROP --> EE MVA!!! Tuomari oli venäläinen Aleksei Belkin.

On weekend we participated on Tallinn Winter Cup International Dog Show. Lili OPEN EXL1 BB3 CAC, Ansa WORK EXL1 BB4 and Ronja CH EXL1 BB1 CAC CACIB BOB --> EE CH!!! Judge was Aleksei Belkin from Russia.

21.01.2012 

Turun KV-näyttelyssä Ansa KÄY ERI KÄK1 SA ja Ronja VAL ERI VAK2. Flättien tuomari oli norjalainen Espen Engh ja tollereilla Rune Fagerström.

In Turku International Dog Show Ansa WORK EXL1 QC and Ronja CH EXL2. Judge for flat coat retrievers was Espen Engh from Norway and for tollers Rune Fagerström.

14.01.2012 

Kajaanin KV-näyttelyssä Ansa KÄY ERI KÄK2 ja Ronja VAL ERI VAK4. Tuomari oli tanskalainen Gert Christensen. Ronja esiintyi myös Hulivilin-kasvattajaryhmässä, joka valittiin ROP-kasvattajaksi.

In Kajaani International Dog Show Ansa WORK EXL2 and Ronja CH EXL4. Judge was Gert Christensen from Denmark. Ronja was presented also in Hulivilin-breeder group, which was chosen as BOB-breeder.